Blog

Hvalpsund Camping har netop opnået certificering med EU-Blomsten.

Det har taget ét år, og har krævet en total gennemgang af pladsens faciliteter, hvilket har været et møde med paragraffer og tunge juridiske tekster.

Det handler om både at fremtidssikre pladsen og tiltrække nye kundegrupper forklarer Sofie og Brian Midtgaard Skov som købte … Læs mere…

Hedebo Strand Camping har store planer for det strand- og skovareal på 200.000 m2 som pladsen har købt. Dette svarer til 40 fodboldbaner.

Det er ikke meningen at lave en kæmpestor campingarealet på arealerne, men udvikle arealet til et naturskønt område, hvor det bliver muligt at etablere forskellige former for naturcamping. … Læs mere…

Efter salget af CampOne til First Camp er Gitte og Per Blaabjerg begyndt på udvikling af City Camp Assens Strand som de stadig ejer.

De har aftalt med Assens Kommune om en udvidelse af den samlede kapacitet. Der er tale om 11 ha tilstødende jordarealer som blev købt sammen med campingpladsen … Læs mere…

Salgsprisen på campingpladserne.

Salgspriserne på campingpladserne er meget afhængige af overskuddet før renter og afskrivninger. Det er derfor vigtigt for køber, at denne kan se muligheder i enten at øge omsætningen eller reducere udgifterne.

Forøgelse af indtægterne kan enten være indførelse af nye produkter. Det kan være produkter målrettet mod fastlæggende … Læs mere…

Skærbæk Ferieby.

Med belægningsprocenter på 20 på de danske campingpladser er det tankevækkende at se procenter på den anden side 60, hvilket Skærbæk Ferieby kan præstere.

Skærbæk Ferieby er ejet af 20 anpartshaver og har netop landet et overskud på ca. 4 millioner kroner.

Feriebyen består af ca. 100 feriehuse på hver … Læs mere…

Vejle Kommune kan ikke finde forpagter til Give Camping og Cafeteria.

Siden november 2023 har Vejle Kommune forsøgt at finde forpagter til Give Camping og Cafeteria. Pladsen kan forpagtes for en 10-årig periode, men indtil nu har Kommunen ikke modtaget nogen tilbud.

Nu arbejder Kommunen med alternative forhold de ikke ønsker … Læs mere…

Vi ser flere og flere salg af anparts- og aktieselskaber som driver campingplads. Køb af disse anpartsselskaber giver en del fordele men selvfølgeligt også ulemper.
Fordelene er bl.a. en besparelse af tinglysningsafgiften ved overtagelsen. Tinglysningsafgiften er 0,6% af købsprisen + kr. 1.850. Ved køb af en campingplads til f.eks. kr. 10 … Læs mere…

Bo på campingpladsen hele året. Det er nu muligt at have fast bopæl på campingpladserne.
Dette er dog kun 5% af kapaciteten der kan gives denne mulighed. Har campingpladsen f.eks. en kapacitet på 200 enheder svarer dette til at 10 campister må have fast bopæl hele året. Campingpladsen skal også … Læs mere…

First Camp køber femstjernet campingplads. Krone Camping Lidköping, Sverige, bliver kædens 71. campingplads, hvoraf 52 er beliggende i Sverige – resten er i Norge og Danmark.
Campingpladsen er flere gange blevet prisbelønnet og blev startet i 1960érne af Sven Larsson og blev indtil salget drevet af ejerne Pernilla Söderström, Pavo Andersson … Læs mere…

Ændring af campingpladserne.

Opstarten af campingpladser i midten af 60érne udfyldte campisternes behov på en helt anden måde end behovet i dag. Dengang var behovet begrænset til et plant areal, gerne kystnær og med muligheden for lidt indkøb samt strøm. Nu er behovet noget helt andet. Flotte faciliteter, Mange aktiviteter … Læs mere…

Vi har haft fornøjelsen af at læse Sabrina Blangstrup Dahls afsluttende eksamensprojekt fra Serviceøkonomuddannelsen benævnt ”Forøget belægning i skuldersæsonen på Dalgård Camping”. Dette har været spændende læsning med mange faktuelle oplysninger som vi har fået lov til at viderebringe i to artikler. Hermed den anden. Den første omhandler camping i … Læs mere…

Vi har haft fornøjelsen af at læse Sabrina Blangstrup Dahls afsluttende eksamensprojekt fra Serviceøkonomuddannelsen benævnt ”Forøget belægning i skuldersæsonen på Dalgård Camping”. Dette har været spændende læsning med mange faktuelle oplysninger som vi har fået lov til at viderebringe i to artikler. Hermed den første.

Turismen i Danmark.

I 2020 var der … Læs mere…

Norsk Turistudvikling har forespurgt om hvilke kriterier som ønskes i forbindelse med overnatningssted.

76% sætter pris og tilgang til strøm som det vigtigste. Herefter følger tømningsmuligheder for spildevand og adgang til toiletter.

Sikkerhedsafstand har også stor betydning.

Værtskab og døgnåbning samt nattero har ligeledes betydning.

Antallet af stjerner (kvalitet) har ikke den store betydning. … Læs mere…

Efter køb af campingplads.

Efter købet af campingpladsen er der en del opgaver der skal afklares. Vi prøver her at redegøre for nogle af punkterne.

Udlejningstilladelse.

Udlejningstilladelsen er en betingelse for drift af campingpladsen. Det er Kommunerne der udsteder tilladelsen.

Leverandører og håndværkere.

Bed sælger om en liste over de leverandører og håndværkere denne … Læs mere…

At eje og drive en campingplads er ikke for alle. Hvis du leder efter en hurtig investering med store afkast og ellers ingen ændring livsmæssigt – så er camping ikke sagen.

Såfremt du har lyst til at ændre livsstil. Hvis du vil nyde de enkelte ting i livet og har servicegenen … Læs mere…

Velbeliggende campingplads med  ca. 150 enheder med et større antal hytter til udlejning. Pladsen fremtræder yderst velholdt. Aktiviteter som stor legeplads, minigolf samt boldbane.

Foruden hytterne er der også campingvogne til udlejning.

Faciliteterne er centralt beliggende.

Campingpladsen er beliggende på Djursland.

Stor privatbolig

Pris Kr. 7.500.000

 

Bud på køb af campingplads.

Ønsker du at give bud på køb af en campingplads er der nogle faktuelle forhold der skal tages hensyn til. De fleste, for ikke at sige alle, skal have pladsen belånt. Derfor skal udgangspunktet være, hvad pengeudlåner kan tilbyde. Du kan ikke byde mere end hvad … Læs mere…

Den traditionelle pension giver sjældent et beløb der er attraktivt. Pensionen dækker kun et minimum af udgifterne. Såfremt man ønsker en tilværelse, hvor der også er plads til lidt mere end det sædvanlige, som ekstraordinære indslag, er der brug for yderlige tiltag til pensionen.

Investeres der i f.eks. i en campingplads, … Læs mere…

Brug af campingpladser.

Campingpladsejer har måttet acceptere, at mange autocamper ikke ønsker at bruge campingpladserne. Autocamperne er underlagt andre regler end de øvrige der bruger campingpladserne. De kan raste mange steder, hvilket bliver flittig benyttet.

Lad os nu tænke lidt fremad. For en del år siden var der omkring 530 campingpladser i … Læs mere…

Fornærmet sælger.

Hvordan kan der gives et tilbud på en campingplads uden at tilbuddet virker fornærmende, med det formål at sælger accepterer tilbuddet.

I forbindelse med køb af campingpladsen, er der nogle sælgere der har så stort et ønske om prisen, at dette ikke kan honoreres. Med næsten 40 års erfaring, med … Læs mere…

Elon Musk gik helt galt i byen, i forbindelse med sin kontrakt om køb af Twitter. De tre ting, der er vigtig i forbindelse med f.eks. køb af en campingplads, blev glemt.

Det første er et due diligence aftale. Det næste er en finansieringsaftale og slutteligt øvrige betingelser i købsaftalen.

Due-diligence.

Ønsker du … Læs mere…

Mens hoteller og konferencecentre måtte kæmpe under coronaen var der stor tilstrømning til campingpladserne. I 2019 var der i alt ca. 11 millioner overnatninger. I 2021 var dette steget til tæt på 12 millioner. En vækst på 8%.

Nedgangen på udenlandske overnatninger var på 28%. Omvendt var der stor stigning blandt … Læs mere…

Er der noget der fylder meget, efter Coronaen, er det camping. Der er tocifrede vækstrater. Især indenfor autocampere stikker det helt af.

Der findes ca. 140.000 campingvogne i Danmark. Fra 2019 til 2021 er dette steget med ca. 13%. Af autocamper er der ca. 12.000 som er steget med en vækst … Læs mere…

Vi kender alle værdien af, at såvel sælger som køber har en god kemi. Det kan også være en rigtig god ide om køber også kan opnå samme kemi med deres pengeinstitut.

Den gode kemi er det magiske der sker, når de tillader deres forretningsforhold at eskalerer til et andet niveau. … Læs mere…

Camping har udviklet sig mange former for overnatningsmuligheder. Pladserne oplever i øjeblikket en stor søgning mod især overnatningsformer til udlejning.

Mange campingpladser har omkring 30% af omsætningen indenfor udlejning af hytter, campingvogne eller det nye Glamping.  Dette er noget som pladserne skal være meget opmærksomme på.

I campingreglementet er det muligt at … Læs mere…

Du lever kun en gang.

Ønsker du at skifte livsstil og levevej, skal du ikke være bekymret for at træde nye veje. Du bevæger dig udenfor din komfortzone, men dine bekymringer skal måske mere være omkring forpassede muligheder.

Køb af en campingplads kan være muligheden for at ændre ovennævnte. Det er dog … Læs mere…

Forhandlinger i forbindelse med køb af campingplads kan være lidt kompliceret. Køber er usikker på forhandlingstaktikken og sine egne evner, for en god handel.

Den helt forbudte er købers tilkendegivelse af, at han gerne vil købe campingpladsen. Alt er undersøgt men tiden går, og efter lang tids venten, kommer køber tilbage … Læs mere…

Køb af campingplads set fra en udlåner side.

Realkreditten har gerne et lån indenfor 50 % af handelsværdien. Dette giver sikkerhed og sjældent ser vi, at der gives tab der vedrører deres udlån. Derimod er det hos pengeinstitutterne en nogen anderledes historik.

Har ejer det svært med driften af campingpladsen, kommer … Læs mere…

Belåning af campingpladser samt de fremtidige muligheder.

Mange finder ud af, at det er umuligt at få lån til køb af en campingplads. Dette gælder såvel kreditforeningslån som banklån. Hvorfor nu dette?

Årsagen er ganske simpel. Udlåner finder egenkapitalen for spinkel eller indtjeningen på campingpladsen for lille.

Mange har den opfattelse, at … Læs mere…

Køb af campingplads i en situation med stor inflation.

Inflationen raser med uformindsket styrke, som vi ikke har kendt siden 1980érne. Aktierne rasler ned i værdi og renten stiger. Hvordan vi skal forholde os til alt dette, er forudsigeligt. Vi har prøvet det før.

Hvordan vil dette så påvirke markedet for campingpladser? … Læs mere…

Flere og flere campingpladsejere udlejer flere og flere enheder som hytter, mobilhomes, glampingtelte m.v. sammen med tour operatører. Dette kan så resultere i spørgsmålet om udlejning og traditionel camping kan forenes.

Ud fra det som normalt betegnes som camping kan dette sagtens lade sig gøre. Der kan dog være campister, som … Læs mere…

Forskellige former for camping.

Campister er forskellige og ønsker forskellige produkter. Der er campister, der er på vej fra A til B. De ønsker en enkelt overnatning, før de igen kører videre. Der er andre, der i forbindelse med deres ferie, ønsker et ophold af flere dages varighed. De vælger … Læs mere…

Hvad er det der gør en campingplads et dejligt sted at gæste?

Mange er af den opfattelse at, faciliteter, aktiviteter, pladspleje er vigtige parametre når der vælges campingplads. Alle punkter kan findes på ønskelisten men der er også andre værdier der skaber omsætning.

Hvem har ikke oplevet at komme ind i en … Læs mere…

Hvordan du ødelægger den bedste campingplads.

Selv den bedste campingplads kan blive ødelagt ved dårligt lederskab og fejltagelser. Nogle af dem kan forklares med dårlige vaner, og nogle ved manglende kendskab.

Den mest værdifulde, på pladsen, er lejrchefen. En dårlig eller svag lejrchef kan kun føre til problemer og resultere i en … Læs mere…

 

Mange der er interesseret i at købe en campingplads, når aldrig til det resultat, der indikerer muligheden. De har ikke kendskab til processen og har måske heller ingen ønske om rådgivning, grundet omkostninger hertil. Nedenstående viser hvordan.

Det vigtigste er, at finde den campingplads som du ønsker at købe. I Danmark … Læs mere…

SKAL DU KØBE En campingplads?

 Mange mennesker ved intet om køb af en campingplads. Andre har større indsigt i mulighederne. Hvis du er en af ​​dem, er det store spørgsmål, om du vil tage fat på det ønske i 2022, eller lade endnu et år gå uden at undersøge mulighederne for en ny … Læs mere…

 

Nogle forsøger sig med telefonisk kontakt. Det er sjældent at dette fører til noget. Campingpladsejerne har svært ved at høre forskel på dem der drømmer om en campingplads og dem der er seriøst interesseret.

Mægler med salg af campingpladser som speciale.

Det bedste er at søge mod de mæglere der har specialiseret … Læs mere…

Campingpladsen er placeret i Udbyhøj Nord, hvor Randers Fjord munder ud i Kattegat. Nabo til nyetableret lystbådehavn og Udbyhøj Kabelfærge.

Campingpladsen har i 25 år været ejet og drevet af Diana og Torsten Hauch, hvor hovedvægten af gæsterne har været fastliggende campister, med lyst til fiskeri m.m.

Fjorden er et paradis for … Læs mere…

 

Er tiden kommet til at revidere nye udfordringer, er køb og drift af en campingplads måske en mulighed? Den daglige tilværelse som campingpladsejer er ingenlunde trivielt. Hver dag nye udfordringer og opgaver. Dette sker gerne som en familiemæssig islæt. Tiden er til hinanden og de mange glade gæster der besøger … Læs mere…

Der er nu over 2 millioner autocampere i Europa hvoraf 10.500 er indregistreret i Danmark.

Alder. Epinion har netop foretaget en undersøgelse af autocamperbrugerne. Denne undersøgelse viser, at 38 % af brugerne er mellem 50 – 64 år. 58 % er 65 år eller ældre. Dette efterlader 4 % der er … Læs mere…

Prisen på en campingplads?

De mange der vil prøve at efterleve en drøm, at købe campingplads, vil opleve forhindringer på vejen. Det kræver nemlig en stor egenkapital at kommer hertil.

Et stort græsareal samt nogle få bygninger kan vel ikke koste en bondegård vil mange mene. Dette er så ikke tilfældet. Beregninger … Læs mere…

Ligesom alle andre har campingpladsejere også deres bekymringer. Bekymringer som de nogle gange deler med resten af samfundet men også nogle der er helt deres egne.
Corona krisen.
Selvom campingpladserne ikke lovgivningsmæssigt har skulle være lukket, har krisen alligevel haft stor påvirkning i forbindelse med såvel opstarten som sæsonen i sin helhed. … Læs mere…

Kundepleje er meget vigtig.
Hvor tit har du ikke fra en kær ven eller familiemedlem modtaget en gave med den mest udsøgte indpakning. Der er forretninger der har specialiserede sig i opgaven. Indpakningen har været det hele værd uanset indholdet.

En sådan indpakning svarer til en kundepleje udover det sædvanlige. Nogle kan … Læs mere…

Når du besluttet dig for at bestille din næste ferie er det vigtigt at holde for øje, at din ferie ikke kan laves om. Køber du et møbel kan du ses den inden købet. Ferien fabrikeres samtidig med at den opleves. Der er ingen fortrydelsesret. Derfor være omhyggeligt når bestillingen … Læs mere…

 

Som noget nyt, vil vi med passende mellemrum komme med forskellige Blogs i relation til salg af campingpladser i Danmark. Blogs der vil forsøge, at tydliggøre udviklingen indenfor branchen. Indlæggene vil bl.a. tage udgangspunkt i de udfordringer og muligheder campingpladserne må forholde sig til.

Camping er ikke kun en overnatningsform, men … Læs mere…