Om campingmægleren

Når handel med campingpladser går en i blodet!
-derfor gør jeg en forskel.

Erfaren ejendomsmægler med speciale i salg af campingpladser

Siden 1978 har jeg beskæftiget mig med camping. Først som ejer af Virksund Camping i mange år. Virksund er et mindre fiskerleje i Limfjorden, der udviklede sig til et turistområde med sommerhuse, lystbådehavn og campingplads. Pladsen blev solgt i 1986, hvorefter jeg nedsatte mig som ejendomsmægler, med salg af campingpladser, som speciale.

Gennem årene har jeg oplevet, hvordan campinglivet har udviklet sig fra spartanske forhold til en vifte af faciliteter og aktiviteter, der byder på oplevelser og tiltrækker masser af nye kundegrupper. Campingpladserne har differentieret sig. Store pladser med legefaciliteter og aktiviteter som giver børnene ”Fast kontortid”. Andre, måske mindre pladser, tilbyder fred og ro, med plads til en middagslur. Fælles for de danske campingpladser er, at servicefaciliteterne er blandt de bedste i Europa. Selv 4- og 5-stjernede campingpladser i udlandet har sjældent faciliteter, der er bedre en vore 3 -stjernede pladser.

Campisterne

Det er af afgørende betydning for campingpladsernes kunder – campisterne – at de finder den rigtige campingplads. Tilsvarende er det uhyre vigtigt, at køber finder den plads, der giver tilfredshed i hverdagen. Pladsens faciliteter og beliggenhed skal være optimale, men det er også vigtigt, at lysten til at servicere pladsens kunder er til stede. Der skal være kemi mellem lejrchefen og gæsterne. Lejrchefen skal have forståelse for vigtigheden af at have en stor del af ansvaret for, at gæsternes ferie bliver vellykket.

Min erfaring

Først som ejer af Virksund Camping i 8 år og som campingmægler gennem 33 år, har jeg øvet mig mange gange i det puslespil, som en handel består af. For at begge parter skal være lige tilfredse er det vigtigt, at samtlige forhold kommer på bordet. Det er mæglerens – min – opgave at kende de specielle forhold, som skal undersøges i forbindelse med salg/køb af campingpladser. Jeg har altid lagt stor vægt på at skabe tillid til mægler/mig fra såvel købers som sælgers side. Denne del af opgaven har altid stået som noget af det vigtigste for mig.

De juridiske og økonomiske forhold skal være afklarede, før underskrift af købsaftalen. Jeg anbefaler altid, at køber søger rådgivning hos advokat og revisor. Gerne aktører som har et godt kendskab til branchen. Jeg kender flere, som jeg gerne anbefaler, uden at dette overhovedet afstedkommer nogen form for kommission. Du kan læse min vejledning om køb af en campingplads her

De fleste, der begynder at interessere sig for køb af campingplads, vil formentlig nok opleve en form for lukkethed, når de kontakter mig. Det er ofte ikke muligt for den interesserede køber at få faktuelle oplysninger omkring pladsens navn, omsætning m.m. Dette skyldes ikke manglende lyst fra min side – men alene, at jeg har lovet sælger, at kun seriøst interesserede vil kunne få ovennævnte oplysninger. Jeg ønsker at beskytte sælger, indtil jeg har det nødvendige kendskab til den købs-interesserede. Det er især de økonomiske forudsætninger, hvor kravet til egenkapital nærmer sig 50 % af købsprisen, der giver udfordringer.

Camping er blevet min skæbne, på den gode måde. Næsten 50 % af samtlige danske campingpladser er blevet vurderet eller solgt af mig. Jeg har endda oplevet, at nogle pladser er solgt op til 6 gange, hvilket tyder på tillid.

Ønsker du at købe eller sælge en campingplads, er du meget velkommen til at kontakte mig. Jeg kan på forhånd give tilsagn om en både diskret og seriøs behandling.

Med venlig hilsen

Hans Korsgaard
Campingmægler